B-ryhmän vitamiineista foolihapon puutteen oletetaan olevan kaikkein yleisin. Foolihappo on tärkeää etenkin veren muodostukselle sekä hermoston ja immuunijärjestelmän toiminnalle. Se myös auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Lisäksi se edistää normaalia homokysteiinin aineenvaihduntaa. Foolihappoa on esimerkiksi vihreissä vihanneksissa, täysjyväviljoissa ja kalassa. Foolihappo tuhoutuu herkästi ruoanvalmistuksen yhteydessä. Varsinkin raskautta harkitsevien ja odottavien äitien on syytä huolehtia riittävästä foolihapon saannista, koska foolihappo edistää raskauden aikaista kudosten kasvua. Finravinto 2007 -tutkimuksen mukaan suomalaiset 25-64-vuotiaat naiset saivat foolihappoa ravinnostaan selvästi suosituksia vähemmän. Runsas alkoholin käyttö ja fyysinen rasitus lisäävät foolihapon tarvetta, samoin tietyt lääkkeet voivat aiheuttaa foolihapon puutosta.