E-vitamiini esiintyy luonnossa kahdeksassa eri muodossa tokoferoleina ja tokotrienoleina. Eri E-vitamiinimuotojen biologinen aktiivisuus vaihtelee ja biologisesti aktiivisin on alfatokoferoli. Siksi yleensä vain sitä lisätään ruokiin ja ravintolisiin, vaikka myös muilla muodoilla näyttää olevan itsenäisiä terveysvaikutuksia. E-vitamiini toimii rasvaliukoisena antioksidanttina ja edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. E-vitamiinia saamme ravinnosta etenkin kylmäpuristetuista öljyistä, siemenistä ja pähkinöistä. E-vitamiini häviää helposti ruoanvalmistuksen ja säilytyksen yhteydessä. E-vitamiinin puutos voi vahingoittaa hermostoa ja voi aiheuttaa keskittymiskyvyn heikentymistä ja lihasheikkoutta. E-vitamiinin puutetta esiintyy etenkin rasvojen imeytymishäiriöissä.